INEP Forum
http://forum1.newprogress.eu/

Публична лекция на Масимо Д‘Алема
http://forum1.newprogress.eu/viewtopic.php?f=19&t=142
Страница 1 от 1

Автор:  tstancheva [ 04 Ное 2015, 12:23 ]
Заглавие:  Публична лекция на Масимо Д‘Алема

Имаме удоволствието ви поканим на публична лекция на г-н Масимо Д‘Алема, на тема „Предизвикателствата пред Европа и ролята на младите“, на 10 ноември 2015 г., от 13:30 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
На 10 ноември 2015 г. по покана на Институт за нов икономически напредък на посещение в България пристига Масимо Д'Алема – философ, журналист, международник, премиер-министър (1998-2000), вицепремиер и външен министър (2006-2008) на Италия, понастоящем и президент на влиятелната европейска неправителствена организация Foundation for European Progressive Studies (FEPS).
В рамките на посещението на Масимо Д'Алема ще бъдат представени резултатите за България от мащабно изследване за нагласите към обществено-политическия живот, медиите и глобализацията на т.нар. поколение „Милениум” - млади хора между 18 и 34 години.
Изследването е инициатива на FEPS и американската организация Center for American Progress (CAP). Освен у нас изследването е проведено в Германия, Италия, Полша, Унгария, Канада и САЩ. Подготвя се и негово издание в Израел и Африка. Целта на проекта е на базата на очертаните тенденции в основни региони на света да бъде предложена глобална платформа за диалог и решения за връщане на младите хора към много по-активни позиции в обществено-политическия живот.
Представянето на резултатите за България е част от поредицата събития в страните, в които се провежда изследването. През юли т.г. във Вашингтон бе последното събитие, на което бяха огласени резултатите за САЩ и Канада.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/