INEP Forum
http://forum1.newprogress.eu/

ИНИН е официален член на ФЕПС
http://forum1.newprogress.eu/viewtopic.php?f=19&t=140
Страница 1 от 1

Автор:  akaradimov [ 13 Юли 2015, 17:53 ]
Заглавие:  ИНИН е официален член на ФЕПС

Институтът за нов икономически напредък е официален член на Фондацията за европейски прогресивни изследвания - Foundation for European Progressive Studies (http://www.feps-europe.eu).
Институтът стана част от мрежата на FEPS, в която влизат над 60 неправителствени организации, политически фондации и мозъчни тръстове от Европа и Израел, по време на годишната Генерална асамблея на организацията в Брюксел на 23 юни 2015 г.
FEPS е единственият европейски прогресивен „мозъчен тръст“ и платформа за идеи, която работи тясно с Партията на европейските социалисти и със социалистически и социалдемократически партии на eвропейско ниво. Президент на FEPS е бившият италиански премиер Максимо Далема.
По време на Генералната асамблея в Брюксел Масимо Далема очерта необходимостта от разширяване на мрежата и усилията на FEPS, както на Балканите, така и в Близкия Изток. FEPS работи по теми, които са както в горещия център на европейската политика като кризата в Гърция и интеграцията на европейските граждани, изповядващи Исляма, така и върху дълбоките социално-икономически трансформации и необходимостта от формулиране на нова икономическа политика в Европа.
Институтът за нов икономически напредък партнира на FEPS в разработките за нова икономическа политика. Той ще представлява Фондацията в България в два от най-перспективните й инициативи – списанието Queries (http://www.queries-feps.eu) и мащабното проучване Millenial Dialogue (millennialdialogue.com), което очертава нагласите към политиката и към политическата система на младите хора между 15 – 35 години. Изследването покрива 13 европейски държави, Израел и САЩ. Инициативата цели да даде възможно решения на необходимостта най-активните граждани да бъдат върнати към политиката и интегрирани в процесите на вземане на решения.

Снимка: Президентът на FEPS Масимо Далема, Генералният секретар на FEPS Ернст Щетер, Елена Харизанова и Димитринка Никлина от Институт за нов икономически напредък , Момчил Неков, евродепутат, Катя Колева от Институт за социална интеграция
Прикачени файлове:
P1050282.jpg
P1050282.jpg [ 191.43 KiB | Прегледано 7145 пъти ]


Снимка: Президентът на FEPS Масимо Далема, Генералният секретар на FEPS Ернст Щетер, Елена Харизанова от Института за нов икономически напредък
Прикачени файлове:
P1050279.jpg
P1050279.jpg [ 224.83 KiB | Прегледано 7145 пъти ]

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/